Home page Over ons Home Hifi Car hifi occasions
U bevind zich hier:  Home HiFi > Quad
Merken:
Buizen-versterkers - Quad
QUAD II Classic
De QUAD II-classic is een getrouwe reproductie van het orgineel, en biedt audioliefhebbers de kans om de sfeer en de gemoedstoestand te beleven zoals die wordt opgeroepen door één van de beroemdste versterkers in de geschiedenis. De oorspronkelijke QUAD II werd uitgebracht in 1953, en is ontworpen door Peter Walker. De QUAD II zag er in vergelijking met andere versterkers bijzonder eenvoudig uit, maar zette prestaties neer die ver uitstegen boven die van collega's. De eigenschap die de QUAD II versterker onderscheidde van andere versterkers uit die dagen was de uitgangstrap. Peter had deze zo ontworpen dat de kathode-gekoppelde schakeling het gedrag van een triode emuleerde, maar met de afmetingen en karakteristieken van een pentode-ontwerp. De schakelingen van Peter, en met name het ontwerp van de uitgangstransformator,verwierf de legendarische status onder zowel technici als muziekliefhebbers. Het elegante en goed doortimmerde ontwerp wordt vandaag de dag nog steeds als referentie beschouwd.

Gezien de zeer bescheiden status van de onderdelen uit die tijd was Peter Walker in staat iets te ontwerpen dat letterlijk meer was dan de som van de onderdelen. De QUAD II-Classic is nauwkeurig gerecreëerd met ingangs- en uitgangsbuizen die equivalent zijn met die in het origineel. Met als resukltaat een net zo gedetailleerde en transparante geluidsweergave als het origineel. De uitgangsbuizen produceren ongeveer 15 Watt per kanaal in klasse-A bedrijf wat voor een glorieus, rijk geluid zorgt met de juiste, moderne luidsprekers

...
meer informatie
€ 1499
QUAD II Eighty
De QUAD II-eighthy, een moderne klassieker ontworpen door buizen-guru Tim DeParavicini, is veel meer dan een hommage aan de klassieker van Peter Walker - het is een compleet nieuwe interpretatie van de filosofie. Met 4 KT88's en een gelijksoortige kathode-gekoppelde uitgangstrap is de afstamming duidelijk zichtbaar. Deze moderne zware jongen beschikt echter over zoveel dynamische headroom dat aansluiting van welke laag-rendements luidspreker dan ook meteen resulteert in een ongekend realistische muziekweergave.
...
meer informatie
€ 4499
QUAD II Forty
De QUAD II-forty behoudt de elegantie van de QUAD II uit de jaren '50, en voegt een stuk verfijning, een kwalitatief hoogwaardige constructie en een afwerking die men zelden tegenkomt bij oude en nieuwe producten. Het chassis is aanzienlijk vergroot om ruimte te bieden aan de veel grotere componenten, die allemaal met de hand zijn bedraad, volgens dezelfde indeling als die van het origineel. De luisteraar van nu stelt hogere eisen aan het uitgangsvermogen dan de vijftien Watt van de originele QUAD II. De nieuwe QUAD II-forty gebruikt zwaardere uitgangsbuizen (KT88's in plaats van KT66's) en heeft een zwaardere voedingseenheid met een 5U4G gelijkrichterbuis. De ingangsbuizen zijn nu 6SH7's met militaire specificaties, in plaats van EF86's.

Van alle QUAD producten wordt verwacht dat ze een leven lang meegaan - en zelfs langer. Veel klanten van QUAD beluisteren nog steeds met intens genoegen producten die meer dan vijftig jaar geleden gebouwd zijn. De nieuwe versterkers zetten deze traditie voort en met een periodieke servicebeurt en een zorgzame hand kunt u verwachten dat ze tientallen jaren naar behoren blijven presteren

...
meer informatie
€ 2399
QUAD II Integrated
Al meer dan 70 jaar speelt QUAD in de voorste gelederen van de High Fidelity, met wereldwijd vermaarde ontwerpen van versterkers, luidsprekers en phono voortrappen, waarbij gerespecteerde ontwerpers als Tim DeParavicini de inventieve fakkel hebben overgenomen van legendarische ontwerpers als Sir Peter Walker en Mike Albinson.

Ook al zijn de huidige ontwerpen nog steeds gebaseerd op briljante ideeen van lang geleden, onze klassieke componenten zijn heel wat meer dan replica's van ontwerpen uit de jaren '50 van de vorige eeuw. Elk huidig product weerspiegelt de nieuwste inzichten en maakt gebruik van ultramoderne technologie.

...
meer informatie
€ 4399
QUAD QC-24
Een buizen-voorversterker die niet alleen in de traditie past, maar ook profiteert van alle kennis die QUAD omtrent buizen-technologie in huis heeft. Een ruim aantal zorgvuldig gebufferde lijn-ingangen en een zeer nauwkeurig werkende volume/balansregeling maken de QUAD 24 tot de ideale metgezel in een QUAD-geluidsinstallatie van de hoogste klasse. Terwille van de kritische vinyl-luisteraar biedt QUAD in zijn programma twee phono-voorzieningen. Er is een transistormodule beschikbaar voor de standaard QUAD QC-twentyfour voorversterker die het mogelijk maakt direct een draaitafel aan te sluiten, met een interne schakelaar om te kiezen tussen een Moving Coil en een Moving Magnet draaitafel. Deze kan standaard worden geplaatst of later worden toegevoegd. Als alternatief geldt de speciale QUAD 24P buizen voor-voorversterker
...
meer informatie
€ 1199
QUAD QC-24P
De QUAD QC-24P is een speciale voorversterker voor grammofoon-opneemelementen die onberispelijk presteert. Met een vormgeving die past bij die van de QUAD QC-24 voorversterker kan de QUAD QC-24P perfect samenwerken met deze kwalitatief hoogstaande lijn-voorversterker. Bovendien zal de toegewijde liefhebber van vinyl-grammofoonplaten ontdekken dat deze bijzonder muzikale en elegante voor-voorversterker zicht biedt op de best mogelijke weergave van de artistieke vinyl-bedoelingen.

Met voorzieningen voor zowel Moving Coil als Moving Magnet opneemelementen (alle moderne typen), een bijzonder lage ruis en een groot, stabiel frequentiebereik zal de QUAD 24P het beste uit uw platenverzameling weten te halen.

...
meer informatie
€ 1599