Home page Over ons Home Hifi Car hifi occasions
U bevind zich hier:  Car HiFi > navigatie systemen > AVN726EE
navigatie systemen
AVN726EE - Eclipse
€ Bel of mail
Eclipse presenteert de AVN726EE, een multimedianavigatiesysteem die de snelste bediening en het beste beeld en geluid in z’n prijsklasse biedt.Compatible Bluetooth-equipped phones
Specificaties

Eclipse is een merknaam van Fujitsu Ten Limited. Fujitsu Ten Limited is een onderdeel van het grote Japanse Fujitsu conglomeraat bekend van o.a. FUJITSU-GENERAL (airconditioners) en FUJITSU-SIEMENS (computers).

1955, de eerste autoradio
Al sinds 1955 maakt Fujitsu Ten autoradio’s. Waren dit in eerste instantie radio’s voor de eerste installatie in Toyota’s (Toyota heeft een aandeel van 35% in Fujitsu Ten), later werden er radio’s onder de merknaam TEN en Fujitsu-Ten wereldwijd gedistribueerd, waaronder ook kleinschalig, in Nederland. In 1988 introduceerde Fujitsu Ten onder de merknaam Eclipse een productlijn voor de Amerikaanse markt. In 1995 werd Eclipse op de thuismarkt Japan geïntroduceerd. Inmiddels is Eclipse in Japan de marktleider op het gebied van navigatie en heeft het aldaar een marktaandeel van maar liefst 20% op dit gebied en 17% totaal. Dit grote marktaandeel is des te opvallender, daar Eclipse zich alleen richt op het midden- en topsegment van de markt.
 

De Eclipse AVN726EE beschikt over een 7 inch touch screen en bevat de meest gebruikelijke multimediafeatures. Op het gebied van navigatie kunnen onder andere grote steden en bezienswaardigheden (meer dan 1,3 miljoen) in 3D worden weergegeven. De beelden worden naar eigen zeggen in een veel hogere kwaliteit weergegeven dan andere multimedia-apparaten in z’n segment. Ook rijbaanbegeleiding en spraakherkenning behoren tot de standaardmogelijkheden. Als optie kan een achteruitrijcamera en achtermonitoren worden aangesloten.

Voor audiofielen
Eclipse heeft extra veel aandacht besteed aan de geluidweergave en daarom zou de AVN726EE uitermate geschikt zijn voor muziekliefhebbers. Maar liefst tien ingenieurs hebben zich bezig gehouden met het tunen van componenten zodat zij de best mogelijke klank leveren. Zo is er in de voeding gekozen voor speciale high-end onderdelen zoals een 4 x 50W Mosfet versterker, drie RCA-uitgangen van 5 V/55 Ohm, een USB 2.0-aansluiting en Crossover. Daarnaast is de AVN726EE voorzien van DVD/CD loopwerk uit eigen huis. Bestandsformaten als DVD, DivX, MP3, WMA, CD-R/RW kunnen moeiteloos worden afgespeeld. En zoals het een multimedia-apparaat betaamd ontbreken een radiotuner en iPod-aansluitingen voor video- en audiostreaming ook niet. Bluetooth-verbinding is er voor het handsfree aansluiten van een GSM. De microfoon voor de telefoon wordt los meegeleverd.

Diefstalproof
Om diefstal van deze nieuwste Eclipse tegen te gaan is de AVN726EE uitgerust van het zogeheten Eclipse Security Network (ESN). Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat het apparaat na diefstal niet meer gebruikt kan worden. Het is gebleken dat de systeemcode ervan door de jaren heen niet te kraken is.

Over Eclipse Car Entertainment
Eclipse is een vrij onbekende speler in de markt van automultimedia. Toch heeft het merk een behoorlijke staat van dienst. Eclipse is een merknaam van Fujitsu Ten Limited, een onderdeel van het Japanse conglomeraat Fujitsu bekend van o.a. Fujitsu-General (airconditioners) en Fujitsu-Siemens (computers). Al sinds 1955 maakt Fujitsu Ten autoradio’s en daarna automultimediasystemen. In eerste instantie werden de tuners als eerste montage in Toyota’s (Toyota heeft een aandeel van 35% in Fujitsu Ten) geïnstalleerd, maar daarna werden ze ook wereldwijd gedistribueerd onder de merknaam TEN en Fujitsu-Ten. Inmiddels is Eclipse in Japan de marktleider op het gebied van navigatiesystemen.